2/21/2014

Saldžiųjų bulvių keksiukai

Pirmą kartą rankose laikiau ir kažką gaminau iš saldžiųjų bulvių (dar jos vadinamos batatais). Tiesą sakant gamindama, į jas žiūrėjau skeptiškai, bet gavosi puikūs keksiukai!

150 g kokosų aliejaus
200 g cukraus
3 kiaušiniai
1 a. š. citrinų esencijos
1,5 st. išvirtų ir sugrūstų saldžiųjų bulvių
300 g miltų
1 š. kepimo miltelių
1 a. š. cinamono
1 a. š. malto imbiero
½ a. š. malto muskato
½ a. š. sodos (nugesintos)
½ a. š. druskos
½ a. š. maltų gvazdikėlių (neturėjau)
¾ st. pieno

Sviestą išplakti kartu su ruduoju cukrumi, kol taps purus. Po vieną įplakti kiaušinius. Tuomet įplakti vanilės esenciją, nugesintą sodą ir saldžiųjų bulvių masę.
Kitame dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius, cinamoną, imbierą, muskatą, druską ir gvazdikėlius. Pusę šio mišinio sumaišyti su saldžiųjų bulvių mase, įmaišyti pieną, o po jo likusią miltų bei prieskonių mišinio dalį.
Tešlą pilti į keksiukų formeles (užpildyti apie ¾ keksiukų formų) ir kepti 180ºC orkaitėje apie 20 minučių. iškepusius keksiukus galima apibarstyti cukraus pudra. Skanaus!


Šaltinis: pritaikyta šeimynai pagal www.tasteandtellblog.com

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą