2/24/2014

Sluoksniuotas želė desertas

2 skirtingų skonių želė pakeliai
500 g varškės masės
vanilės esencijos
500 ml kokosų pieno
2 š. želatinos
300 ml vaisinio jogurto (vienos iš želė skonio)
cukraus pagal skonį

Vieną pakelį želė paruošti pagal nurodymus ant pakelio ir šiek tiek atvėsusią supilstyti į indelius. Palikti pilnai sustingti.
Želatiną užpilti trupučiu kokosų pieno ir išbrinkyti. Varškės masę paskaninti vanilės esencija, cukrumi, supilti likusį kokosų pieną ir išplakti mikseriu. Į išplaktą masę nuolat maišant supilti išbrinkintą želatiną. Gautą masę atsargiai pilti ant sustingusios želė indeliuose ir vėl palikti pilnai sustingti.
Likusį pakelį želė ištirpinti 100-150 ml vandens ir palikti stingti, kol pradės darytis drebučiai, bet dar nebus pilnai sustingusi. Tuomet tą želės masę gerai išplakti, kol pradės darytis putos. Supilti jogurtą ir dar šiek tiek paplakti. Gautą masę supilti ant želė sluoksnių indeliuose, vėl palikti sustingti ir skanauti!

P. S. Iš tiesų nebebėgau iki parduotuvės pirkti želė pakelių ir verčiausi tik su želatina. Pirmajam sluoksniui rinkausi braškių uogienę, isštirpintą vandenyje, o paskutiniajam naudojau tiesiog jogurtą, želatiną ištirpinusi piene. 

P. P. S. Šiek tiek apsižioplinau su želatinos kiekiu pirmajam sluoksniui, todėl desertas labai negražiai išsiimė iš formelės.



Šaltinis: pritaikyta šeimynai pagal www.gaspadine.lt

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą