Nors šio patiekalo tikru chačiapuri vadinti tikrai neišeitų, bet užkanda tikrai gardi. Tiesą sakant prisivalgėm tiek, kad buvo soti vakarienė, o ne užkanda :) Užuominą, kaip gaminti, pakuždėjo Draugė (ačiū Jai), bet kas liečia sūrių pasirinkimą - rinkausi, ką turėjau po ranka.
Picos tešla
300 g varškės masės
100 g Kiri grietinėlės sūrio
150 g Natūralaus Robiolino sūrio
80 g smulkiai tarkuoto parmezano sūrio
druska, pipirai, maltas kuminas pagal skonį (vietoj kumino dėjau fondue prieskonių)
aliejaus aptepimui
Visus sūrius sumaišyti viename dubenyje. Jei masė per tiršta tepimui, įdėti grietinės.
Paruoštą picos tešlą iškočioti, aptepti sūrių mase, perlenkti ir vėl šiek tiek pakočioti. Procesą pakartoti dar du ar tris kartus. Tuomet tešlą supjaustyti norimo dydžio kvadratukais, šiek tiek aptepti aliejumi ir kepti 200ºC karštumo orkaitėje apie 10-15 minučių. Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą